eur:
394.95
usd:
356.57
bux:
73003.59
2024. szeptember 16. hétfő Edit

Még nem döntöttek az OEP új vezetőjéről

Augusztus második felében távozik az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgatói székéből Major Zoltán. Lehetséges utódai között lehet Bartucz Attila, az egészségügyi miniszter kabinetfőnökének munkatársa, valamint Székely Tamás is, aki korábban az egészségbiztosító főigazgató-helyettese volt.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgatója azt mondta: azért kérte felmentését, mert egy másik uniós országban működő pénzintézetnél vállal vezetői beosztást.

Major Zoltán már tájékoztatta döntéséről az egészségügyi minisztert. A tárca még nem döntött az OEP új vezetőjéről.

Major Zoltán a távirati irodához eljuttatott közleményében azt hangsúlyozta, hogy az egészségügyi reform során elvégezték a rájuk háruló feladatokat.

Major Zoltán főigazgatói kinevezését tavaly ősszel azzal indokolta a Molnár Lajos vezette egészségügyi kormányzat, hogy új szemléletre van szükség az átalakulás előtt álló egészségügy monopolbiztosítójánál.

A Népszava pénteki számában azt írta, hogy Major Zoltán lehetséges utódja között lehet Bartucz Attila, az egészségügyi miniszter kabinetfőnökének munkatársa, valamint Székely Tamás is, aki korábban az egészségbiztosító főigazgató-helyettese volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×