eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Egy pukli miatt állt a 4-es metró fúrópajzsa

Megtalálták a leállított fúrópajzson azt a hibát, ami a metróalagút betongyűrűinek repedését okozta - tudta meg az InfoRádió. A másfél centis puklit szerdán levésik, és egy-két napon belül folytatódhat az alagútfúrás. Balogh Árpád, a DBR Metró Projektigazgatóság vezetője elmondta, hogy személyi felelős nincs, a fennakadást műszaki probléma okozta.

Balogh Árpád, a DBR Metró Projektigazgatóság vezetője az InfoRádiónak elmondta, hogy befejeződött a 4-es metró napokban leállított fúrópajzsának vizsgálata, és kiderült, hogy mi okozta az alagút betongyűrűinek sorozatos repedését.

A vizsgálat eredménye szerint a talaj és a betongyűrűk közé fecskendezett zagyréteg nyomta be a fúrópajzs acélköpenyét, és ez okozta a sérüléseket. Balogh Árpád közölte, hogy a szakemberek egy-két nap alatt levésik a sérült réteget a metrópajzsról, amely akár már csütörtökön folytathatja útját.

Az InfoRádió úgy tudja, hogy a fúrópajzs által eddig megtett 283 méteren 4-5 esetben törtek vagy repedtek a tübingek, azaz a betongyűrű-elemek. Mint arról az InfoRádió beszámolt, a pajzsot a múlt hét közepén állították le, hogy kivizsgálják a repedések okát.

Balogh Árpád az InfoRádió kérdésére elmondta, hogy teljesen műszaki problémaként kezelek az ügyet, ami a nemzetközi tapasztalatok szerint gyakran előfordul. Hozzátette: nem hiszi, hogy személyes felelősséget is vizsgálni kellene.

A projektvezető azt nyilatkozta, hogy a végső átadási időpontban nem okoz csúszást a leállás, az első, Tétényi úti állomást pedig várhatóan szeptember közepére éri el mind a két fúrópajzs.

A metró egyik fúrópajzsa még július közepén állt le - értesült akkor az InfoRádió. A DBR Metró Projektigazgatóságnál akkor elismerték, hogy a fúrópajzs késve, október elején töri át a Tétényi úti állomás falát.

Szintén elismerték, hogy a tübingeken repedések keletkeztek, és ennek kivizsgálása miatt áll az I. számú fúrópajzs. A rakpart átadásának késése is igaz, valamint az is, hogy a Tétényi úti állomásszerkezet átadása az eredeti tervekhez képest szintén csúszik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×