eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Kevesebbet költünk, mint tavaly

Az üzletek már érezhetik a megszorítások hatását. Az év első öt hónapjában ugyanis 0,9 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom.

A legnagyobb veszteséget az iparcikkek értékesítői szenvedték el, a termékekből ugyanis májusban 4,3 százalékkal kevesebbet vásároltak az emberek, mint egy évvel korábban - derült ki a Központi Statisztikai Hivatal gyorstájékoztatójából.

Mercel Ágnes, a KSH munkatársa elmondta: az év első öt hónapjában 6,8 százalékkal csökkent a jövedelmek reálértéke. Ennek eredményeként az emberek kevesebbet költöttek a boltokban.

A statisztikusok először márciusban tapasztalták, hogy az egy évvel korábbi adatokhoz képest visszaesett a fogyasztás, a legnagyobb visszaesést, 2,8 százalékot pedig a vizsgált időszak utolsó hónapjában, májusban könyvelték el.

Az élelmiszereket kevésbé érintette a csökkenés. A csomagküldő szolgálatoknál, a gyógyszer- és gyógyászati segédeszköz értékesítésben, valamint az illatszerek esetében enyhe növekedést tapasztaltak a kutatók, a többi termékcsoportban azonban egyértelmű csökkenést.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×