eur:
385.36
usd:
355.12
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin

Veszélybe sodorja a gyógyszertárakat a mobilpatika?

Veszélyeztetné a gyógyszertári hálózat működését a mobilpatikák megjelenése - közölte az InfoRádió megkeresésére a Magyar Gyógyszerész Kamara elnöke. Horváth Tamás hozzátette: jelenleg a közforgalmú patikákban is szakemberhiány van.

Egyelőre nincsenek konkrétumok a mobilpatika-rendszer beindításával kapcsolatban, és ilyen gyógyszertári formát egyelőre egyetlen jogszabály sem ír le - mondta az InfoRádiónak a Magyar Gyógyszerész Kamara elnöke.

Ma a működő gyógyszertárakban körülbelül 700 gyógyszerész tudna elhelyezkedni, de nemcsak gyógyszerészekből, hanem szakasszisztensekből is hiány van, hiszen hosszú évek óta nem indul ilyen képzés - reagált arra az elképzelésre Horváth Tamás, amely szerint a mobilpatikákban csak szakemberek adhatnák ki a gyógyszereket.

A gyógyszerészkamara elnöke azt is aggályosnak tartja, hogy míg a közforgalmú gyógyszertárakban egyebek mellett online kapcsolattal kell rendelkezni, hogy eleget tegyenek a különböző jelentési kötelezettségeiknek, addig a mobilpatika-rendszerben ezt nehezen lehetne megvalósítani.

Horváth Tamás úgy véli, jobb lett volna, ha a tárca előbb a szakmával egyeztet.

A kamara vezetője elmondta: vidéken 600-700 gyógyszertár szolgáltat állami támogatással, ezek pedig veszélybe kerülhetnek, ha a mobilpatikák működése megkezdődik.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×