eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Vadállatok az autópályán

Kicsi az esély arra, hogy vad tévedjen az autópályára, de előfordulhat. Erre pedig táblák is figyelmeztetik az autósokat. Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. szóvivőjétől az InfoRádió megtudta: tévhit az, hogy a sztrádán nem fordulhatnak elő vadak, hiszen a pálya nincs teljes egészében körbezárva.

Vadak az autópályán - az M7-es mellett is gyakran föltűnik az autósokat a vadállatok fölbukkanására figyelmeztető tábla. Mint azt az InfoRádió az Állami Autópálya Kezelő Zrt. szóvivőjétől megtudta: a táblákat a helyi vadásztársaságok kérésére helyezik ki.

Winkler-Virág András hozzátette: oda helyeznek ki figyelmeztetést, ahol már előfordult vad a sztrádán, vagy ahol be tud szökni az állat a pályára.

Bár van vadvédelmi kerítés az autópályáknál, a le- és felhajtóknál mégis be tudnak menni az állatok.

Az M7-esen ugyanakkor szinte egymást érik a táblák. Winkler-Virág András ezt nem tartja jó megoldásnak. Kérdés az, hogy mit tehet a vezető, ha óránként 130 kilométeres sebességgel haladva egyszer csak elé ugrik egy nagytestű állat.

A szóvivő szerint nem szabad pánikba esni, sem félrerántani a kormányt. A kisebb testű állatoknál a legbiztonságosabb az, ha elütjük a vadat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×