eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

A Fidesz hat pontja

A Fidesz elnöksége szerint hat olyan pont van a kormány egészségügyi koncepciójában, amelyek mutatják, hogy az átalakítás után a betegek korlátozottan férhetnek majd hozzá az ellátáshoz.

Varga Mihály, az ellenzéki párt alelnöke azt mondta: az elnökség szerint emelkedni fog a fizetendő társadalombiztosítás összege, és számítani kell arra is, hogy felborul az esélyegyenlőség az ellátásban.

Hangsúlyozta: a nemzetközi tapasztalat azt mutatja, hogy a magánbiztosítók a bevételeik 20-25 százalékát fordítják a működésükre, míg a most működő állami biztosító mindössze 2-3 százalékot költ erre. Hozzátette: ez azt jelenti, hogy ugyanazt a színvonalat csak emelkedő járulákok mellett tudják tartani.

"Az az alapjog, amit az elmúlt években, évtizedekben garantált nekünk a magyar egészségbiztosítási rendszer, sőt (...) a magyar alkotmány is (....), a kormány koncepcióváltása miatt a jövőben ahhoz fog vezetni, hogy a társadalom végzetes és végleges módon ketté szakad. Hat olyan pontot találtunk a kormány koncepciójában, amely azt valósítja meg, hogy a betegek ellátáshoz való hozzáférését valamilyen szempontból korlátozni fogja" - fogalmazott a Fidesz alelnöke.

Varga Mihály hozzátette: a legjobban kereső 10-15 százalékon kívül mindenki más ellátása veszélybe kerül.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: ezek alapján a Fidesz elnöksége úgy véli: a jövőben az egészségügyi ellátás nem jog, hanem kiváltság lesz.

MSZP: marad az egységes járulékfizetés

Az Országgyűlés egészségügyi bizottságának szocialista elnöke szerint a társadalombiztosítási-rendszer átalakítása után is egységes járulékfizetés lesz, a jelenlegi mérték pedig nem növekszik.

Kökény Mihály az InfoRádiónak azt mondta: a stratégiai befektetők a hatékonyabb működés miatt lépnek be az egészségügyi rendszerbe.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×