eur:
385.51
usd:
355.1
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita

Zsúfoltság lesz, árengedmény nem a fővárosi strandokon

Kétszer annyian strandolnak a fővárosban a kánikula alatt, mint máskor - mondta az InfoRádiónak a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. osztályvezetője. Kis Ferenc elképzelhetőnek tartja, hogy hétvégén megdől a látogatói rekord, ám a megtelt táblát így sem kell sehol sem kitenni.

A budapesti fürdők mostani látogatottsága kétszerese az ilyenkor szokásosnak - mondta az InfoRádiónak a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. osztályvezetője.

Kis Ferenc közölte: hétköznapokon 20-21 ezren, hétvégén összesen körülbelül 60 ezren lesznek majd, nem telik majd meg azonban egyik strand sem, hiszen a fürdők napi befogadóképessége 50 ezer fő, ezt eddig még megközelíteni sem sikerült.

Az eddigi rekord 33-34 ezer fő, a csúcsidőszakban körülbelül 70 százalékos a fürdők telítettsége - tette hozzá az osztályvezető.

A hőségre való tekintettel a strandok nyitva tartását meghosszabbították, a bejáratoknál pedig hűtött ásványvizet osztanak a bejutásra váróknak, árengedmény, kedvezmények bevezetését azonban nem tervezik - mondta Kis Ferenc.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. kezelésébe tartozó strandokon kevésbé jellemző a lopás, ugyanis rendőrök járőröznek, és saját őrszolgálatuk is van.

Az osztályvezető szerint minél többen látogatnak ki a strandra, arányaiban annál kevesebb a lopás. Ilyen jellegű jegyzőkönyvezett káresemény évente 200-300 történik.

Kis Ferenc elmondta: a külsős vállalkozások által üzemeltetett strandbüféket a társaság szúrópróbaszerűen ellenőrzi, de a fővárosi ÁNTSZ is tart vizsgálatokat.

Hozzátette: az elmúlt években nem érkezett hozzá panasz a büfékkel kapcsolatban.

Szerző: Horn Andrea

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×