eur:
385.38
usd:
354.96
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin

Ugyanaz a cég lövi a rakétákat augusztus 20-án, mint tavaly

Aláírta a szerződést az augusztus 20-ai állami ünnepségsorozat megszervezéséről a közbeszerzési pályázaton győztes Expander 2000 Kft.-vel a Miniszterelnöki Hivatal - közölte a kormányszóvivő.

Daróczi Dávid elmondta: a teljes költség csaknem egyharmada, 95 millió forint a tűzijáték költsége, a szerződésben szereplő második legnagyobb tételt, 51 millió forintot pedig a higiéniai és biztonsági intézkedésekre fordítják.

A kormányszóvivő hangsúlyozta: a rendezvényszervezőnek egyebek mellett meteorológiai és biztonsági tervvel, helyszíni tömegközlekedési tervvel és menekülési útvonal biztosításával kell garantálnia az állami ünnepség résztvevőinek biztonságát.

Daróczi Dávid kérdésre válaszolva elmondta: a tűzijátékot az idén is az Absolut Pyro Kft. rendezi, amely pályázata alapján a legjobbnak bizonyult. Hozzátette: az országban kevés cég alkalmas egy ekkora tűzijáték lebonyolítására.

A kormányszóvivő szólt arról is, hogy a szerződéseket néhány napon belül közzéteszik a Miniszterelnöki Hivatal honlapján.

Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×