eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Nyomoz a rendőrség a GVH-elnök autójának megrongálása ügyében

Rongálás miatt indított nyomozást a rendőrség, miután néhány nappal ezelőtt valaki maró anyaggal leöntötte a Gazdasági Versenyhivatal elnökének szolgálati gépkocsiját.

Az eddigi információk szerint még a múlt héten ismeretlen tettesek maró anyaggal locsolták le a Gazdasági Versenyhivatal elnökének szolgálati gépkocsiját a VI. kerületben.

A nyomozók vizsgálják az ügyet, de a hír megerősítésén kívül a nyomozás érdekeire való tekintettel részleteket nem közölhettek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese közölte: a VI. kerületi rendőrkapitányság rendelt el nyomozást egyelőre ismeretlen tettes vagy tettesek ellen.

A jelenlegi információk alapján július 11-én este hét óra és július 12-én reggel fél nyolc között történt a cselekmény - emelte ki Unger Pál.

A BRFK sajtóügyeletese elmondta, hogy az Audiban okozott kár több mint egymillió forint, és az autót kromofággal locsolták le.

Unger Pál hangsúlyozta, hogy megkezdődött a tanúkutatás és adatgyűjtés, a rendőrök remélik, minél előbb végére érnek az ügynek.
A nyomozók vizsgálják, hogy az esetnek van-e köze a GVH döntéseihez, továbbá, hogy vajon az elkövetők figyelmeztetésnek szánták-e az autó megrongálását.

Az InfoRádió megkereste a hivatal szóvivőjét is, aki megerősítette az információkat és hozzátette: feljelentést tettek az ügyben.

A GVH a kormánytól független autonóm, közigazgatási szerv, amelynek elnöke éves beszámolási kötelezettséggel tartozik az Országgyűlésnek. A GVH feladata a köz érdekében a gazdasági verseny tisztaságának és szabadságának védelme.

A GVH 2006-ban 207 versenyfelügyeleti eljárást folytatott le, ebből 178 ügy zárult versenytanácsi határozattal.

A versenytanácsi határozatok közül 85 a fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolásával kapcsolatos, 93 pedig összefonódással, versenykorlátozással, illetve erőfölénnyel való visszaéléssel kapcsolatos ügy volt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Ennyit az elsöprő iráni válaszcsapásról? – Három lehetséges ok, amiért Teherán még nem támadta meg Izraelt

Ennyit az elsöprő iráni válaszcsapásról? – Három lehetséges ok, amiért Teherán még nem támadta meg Izraelt

Július 31-én villámcsapásként érkezett a hír, mely szerint egy robbanásban életét vesztette Iszmail Hanijeh, a Hamász politikai ágának vezetője és a terrorszervezet legbefolyásosabb tagja. A feszültséget tovább fokozta, hogy a detonációra egy teheráni szállodában került sor. Irán azonnal felvonta a bosszút szimbolizáló vörös zászlót, a különféle nyugati hírszerző ügynökségek pedig egész augusztusban arról közöltek híreket, hogy „a következő héten” már biztosan támadás fog indulni Izrael ellen. Az iráni válaszcsapás egyelőre elmaradt, de miért? Itt van három lehetséges magyarázat Teherán tétlenségére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 15. 13:15
×
×
×
×