eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

New Orleans Jazz Fesztivál Siófokon

A 4. New Orleans Jazz Fesztivált rendezik meg péntektől vasárnapig Siófokon. A rendezvényen többek között fellép a Hot Jazz Band és a Budapest Ragtime Band is.

A Siófoki New Orleans Jazz Fesztivált három zenekar, az Apáti Dixieland Band, a Bohém Ragtime és a Hot Jazz Band hozta létre - mondta az InfoRádiónak Bényi Tamás.

A Hot Jazz Band vezetője hozzátette: az esemény azért kapta a New Orleans nevet, mert mindhárom zenekar autentikus, ebből a városból származó, XX. század eleji muzsikát játszik.

A dzsessz kommerszebb műfaját Magyarországon körülbelül húsz zenekar játssza, a fesztivál célja pedig az, hogy összehozza ezeket egy rendezvény erejéig.

Idén a siófoki főtéren, egy szabadtéri színpadon lép fel tizenkét zenekar három nap alatt - mondta Bényi Tamás.

Pénteken a Jean-Pierre Alimi triója nyitja meg a fesztivált, majd a Hot Club Of Hungary, a Freemen Jazz Band, végül a szegedi Storyville Dixieland Band lép a színpadra.

Szombaton a Papa Jazz együttes, az Apáti Dixieland Band, a Molnár Dixieland és a Hot Jazz Band ad koncertet, vasárnap pedig a Little Jazz Band, a Lucky Boys, a Bohém Ragtime Jazz Band és a Budapest Ragtime Band zenéjét hallgathatják az érdeklődők.

Hanganyag: Sárközi Lóránt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×