eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Nagy pofont kapnak ma a szúnyogok

Megkezdődött az idei második kémiai szúnyogirtás a Balatonnál, a munka várhatóan három napig tart - közölte Sáringer-Kenyeres Tamás, a szúnyogirtás koordinálásával megbízott szakember.

A Siófok-Kiliti repülőtérről két kisgép indult útnak, az egyik a déli, a másik az északi oldalon, a tóparthoz képest 250-300 méteres sávon szórja a vegyi anyagot, ami a felhasznált mennyiségben az emberre teljesen veszélytelen - közölte a szakember.

A szúnyogirtás egyedül a méhekre jelent kockázatot, ezért egy héttel korábban értesítették a méhészeket, hogy tartsák bezárva a méhcsaládokat - tette hozzá.

Az idei balatoni szúnyogirtásra a Magyar Turizmus Zrt. és a balatoni önkormányzatok által fele-fele arányban biztosított 70 millió forint további négy kémiai és egy biológiai gyérítésre elegendő a szeptember közepéig tartó nyári szezonban - mondta Sáringer-Kenyeres Tamás.

A szakember szerint azonban az idei megelőző kezelések olyan eredményesnek tűnnek, hogy várhatóan az elmúlt évtized legkevesebb szúnyogirtására lesz szükség a Balatonnál. Ez egyrészt környezetvédelmi szempontból fontos, másrészt jelentős megtakarítással jár.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Ennyit az elsöprő iráni válaszcsapásról? – Három lehetséges ok, amiért Teherán még nem támadta meg Izraelt

Ennyit az elsöprő iráni válaszcsapásról? – Három lehetséges ok, amiért Teherán még nem támadta meg Izraelt

Július 31-én villámcsapásként érkezett a hír, mely szerint egy robbanásban életét vesztette Iszmail Hanijeh, a Hamász politikai ágának vezetője és a terrorszervezet legbefolyásosabb tagja. A feszültséget tovább fokozta, hogy a detonációra egy teheráni szállodában került sor. Irán azonnal felvonta a bosszút szimbolizáló vörös zászlót, a különféle nyugati hírszerző ügynökségek pedig egész augusztusban arról közöltek híreket, hogy „a következő héten” már biztosan támadás fog indulni Izrael ellen. Az iráni válaszcsapás egyelőre elmaradt, de miért? Itt van három lehetséges magyarázat Teherán tétlenségére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×