eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

"A Pest megyei utakon autózni szinte extrém sport"

Fellázadt a Pest megyei közgyűlés az ellen, hogy a fővárosi önkormányzat elviszi a térségre jutó útfelújítási pénzek 85-90 százalékát. Szűcs Lajos, a testület elnöke elmondta: a gazdasági miniszterhez fordultak a nagyobb részesedés elérése érdekében.

Aránytalannak tartja az útfelújítási pályázati pénzek elosztását a Pest megyei önkormányzat: tavaly a 4,6 milliárdos keretből Budapest 4,1 milliárdhoz jutott hozzá, Pest megye azonban csak valamivel kevesebb, mint 60 millióhoz - mondta a testület elnöke.

Szűcs Lajos szerint a helyes az lenne, ha az összegeket az utak hossza, és az azokon keresztülhaladó forgalom, vagy a településeken élők száma alapján osztanák el, de már az egyharmad-kétharmad aránnyal is elégedettek lennének.

A Pest megyei közgyűlés elnöke hozzátette: idén a főpolgármester még ezt az aránytalanságot is tovább növelte azzal, hogy plusz kétmilliárd forintot kért a gazdasági minisztertől a fővárosi útfelújításokra.

Pest megye 187 településeinek 10-15 milliárdos támogatásra lenne szüksége - közölte Szűcs Lajos, aki szerint, ha ezt az igényt nem is lehet maradéktalanul kielégíteni, egy valódi pályázati rendszer felállításával megoldást lehetne találni a problémákra.

A közgyűlés elnöke elmondta: néhány Pest megyei úton végigutazni is valóságos extrém sport, több településen pedig még mindig nincs szilárd útburkolat.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Ennyit az elsöprő iráni válaszcsapásról? – Három lehetséges ok, amiért Teherán még nem támadta meg Izraelt

Ennyit az elsöprő iráni válaszcsapásról? – Három lehetséges ok, amiért Teherán még nem támadta meg Izraelt

Július 31-én villámcsapásként érkezett a hír, mely szerint egy robbanásban életét vesztette Iszmail Hanijeh, a Hamász politikai ágának vezetője és a terrorszervezet legbefolyásosabb tagja. A feszültséget tovább fokozta, hogy a detonációra egy teheráni szállodában került sor. Irán azonnal felvonta a bosszút szimbolizáló vörös zászlót, a különféle nyugati hírszerző ügynökségek pedig egész augusztusban arról közöltek híreket, hogy „a következő héten” már biztosan támadás fog indulni Izrael ellen. Az iráni válaszcsapás egyelőre elmaradt, de miért? Itt van három lehetséges magyarázat Teherán tétlenségére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×