eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Madárinfuenza elleni oltóanyagot küld a WHO-nak Magyarország

Magyarországot kérte fel a WHO arra, hogy a szállítson madárinfluenza elleni oltóanyagot az újonnan létrehozandó stratégiai raktárakba - értesült a Magyar Televízió Híradója.

A műsorban elhangzott: a Nemzetközi Egészségügyi Szervezet (WHO) úgy döntött, hogy a sok megbetegedés miatt például Vietnamban, Kínában, Egyiptomban és Törökországban is létrehoz több százezer ampullát tároló depót. Magyarországon kívül még három országot kért fel arra az egészségügyi világszervezet, hogy szállítsanak a H5N1 elleni oltóanyagból az újonnan létrehozandó stratégiai raktárakba.

A stratégiai készlet felállításában az Omninvest Kft. is részt vesz, 100 ezer darab oltóanyagot ajánlottak fel ingyen a WHO-nak.

A Híradóban elhangzott az is, hogy bár a WHO ingyen kapott a magyar oltóanyagból, a hírműsor értesülése szerint a magyar cég már megkötötte a vakcinára szóló első külföldi üzletét: több mint 40 ezer ampullát szállítottak egy közel-keleti arab országba. Mivel a vakcina kifejlesztésére a magyar állam annak idején több mint 2 milliárd forintot költött, ezért a bevételek 16 százaléka a központi költségvetésbe folyik be.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 14. 21:58
×
×
×
×