eur:
391.28
usd:
366.83
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Pokorni: megszüntetjük a vizitdíjat

Ha a Fidesz kormányra kerül, megszünteti a vizitdíjat és a kórházi napidíjat - jelentette ki Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke.

A Fidesz garanciát vállal arra, hogy az egészségügyi kassza a magyar emberek gyógyulását és nem profitérdekeket fog szolgálni. Pokorni Zoltán, a párt alelnöke úgy fogalmazott, előbb-vagy utóbb kitelik a kormány megbízatása, a Fidesz pedig bízik abban, hogy ez minél hamarabb bekövetkezik.

"Amennyiben az ország irányítása a Fidesz feladata lesz, akkor akár még a kormány alakítást megelőzően a parlament alakuló ülésére számos jogszabályt készítünk elő. Ezekkel a jogszabályokkal meg kívánjuk szűntetni az egészségügy privatizációját, a jelenlegi kormány által az emberekre kirótt egészségügyi pluszbefizetéseket: vizitdíjat, napidíjat, járulékok indokolatlan emelését" - hangsúlyozta az ellenzéki politikus.

Pokorni Zoltán hozzátette, meg kívánják szűntetni azt a típusú több-biztosítós modellt is, amely biztosítja az adó módjára beszedett egészségügyi hozzájárulás eljutását a profitorientált cégekhez.

A politikus a reformmal kapcsolatban hozzátette, az Állami Egészségügyi Központban, az átalakítások kirakatintézményében áldatlan és méltatlan körülmények uralkodnak megalakulása óta. Ha ebben a kiemelt intézményben ezt látni, valószínűleg a többi intézményben még rosszabb a helyzet.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×