eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A rendőrségi honlapon a Papp-bizottság jelentése

Feltették a rendőrség honlapjára a 2006. október 23-án, a fővárosban történt rendzavarásokkal összefüggő rendőri tevékenység vizsgálatára alakult, úgynevezett "Papp-bizottság" jelentését.

A bizottság egyhangúlag megállapította, hogy a 2006. október 22-24-én a fővárosban végrehajtott rendőri művelet keretében a csapaterős tevékenység alapvetően törvényes volt, de több elemében is szakszerűtlenségek mutatkoztak.

Az állami rendezvényekre érkezett delegációk biztosítása példás volt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság által készített biztosítási terv azonban nem felel meg a követelményeknek. A BRFK az Astoriánál tartott nagygyűlés előkészítésében, tervezésében, és a biztosítás végrehajtásában nem kellő körültekintéssel és gondossággal járt el - olvasható a jelentés összegzésében.

A bizottság a lefolytatott vizsgálat során megállapította, hogy a rendőri műveletbe bevont személyi állomány döntő többsége a tartós, és nagyfokú leterheltség ellenére is szakszerűen teljesítette feladatait.

A védőfelszerelések mennyisége és minősége a REBISZ egységeinél elfogadható, a megyei rendőr-főkapitányságok csapatszolgálati alegységeinél hiányos.

A rendszeresen jelentkező szűkös költségvetési lehetőségek, és a takarékos gazdálkodás követelményei miatt a taktikai elemek gyakoroltatása, az alkalmazandó technikai eszközök kezelésének készségszintűvé válása hiányos.

A rendőri műveletben részt vevő személyi állomány nagyfokú leterheltsége és túlhajszoltsága, és a létszámproblémák következtében a szolgálati csoportok váltására nem kerülhetett sor. Ezek együttesen hozzájárultak az ismertté vált egyéni "rendőri túlkapások" bekövetkezéséhez.

A hatályos jogszabályok és belső normák betartásában - elsősorban magasabb vezetői, irányító parancsnoki szinten - elkövetett szakmai hibák hozzájárultak ahhoz, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság az eseményeket nem minden esetben tudta kellő mértékben uralni, és hatékonyan kezelni - összegezte a bizottság.

A teljes jelentést elolvashatja itt:

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×