eur:
390.37
usd:
363.99
bux:
68368.93
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Zsanett-ügy: nem lesz újabb DNS-vizsgálat

Nem adott helyt az újabb hemogenetikus szakértő kirendelésére vonatkozó indítványnak az ügyészség a Múzeum körúti erőszak néven ismertté vált ügyben - erősítette meg az MTI-nek az Index hírportál információját a Fővárosi Főügyészség szóvivője csütörtökön.

Az a vizsgálat a bevett a nemzetközi gyakorlatban, amelyet korábban elvégeztek az ügyben - mondta el Morvai Attila. Hozzátette: a sértett jogi képviselője által javasolt, úgynevezett mitokondriális módszert csak kivételes esetekben alkalmazzák.

Az Egészségügyi Minisztérium erre vonatkozó módszertani ajánlása szerint akkor kell használni, ha egy bomlásnak indult mintát kell elemezni, vagy ha anya és gyermeke közötti rokoni kapcsolat megállapításáról van szó. A folyamatban levő eljárás azonban nem ilyen jellegű.

A főügyészségi szóvivő a sértett jogi képviselőjének másik beadványával kapcsolatban azt mondta: erről a nyomozóhatóság a jövő héten dönt. Ebben a jogi képviselő azt kérte, hogy vizsgálják meg a sértett vendéghaját, azt vessék össze az ügyben meggyanúsított rendőrök szolgálati autójában talált hajszálakkal, mert ez bizonyítékul szolgálhat arra, hogy a 21 éves lány ült a kocsiban.

A 21 éves sértett azért tett feljelentést, mert állítása szerint május 4-én Budapesten, a Múzeum körúton öt rendőr igazoltatta, majd egy sötét mellékutcába vitték őt, ahol ketten nemi erőszakot követtek el vele szemben a három másik rendőr jelenlétében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×