eur:
391.03
usd:
366.08
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Nem éri meg a postának átvállalni a kártyás csekkbefizetés költségét

Nem éri meg a postának, hogy átvállalja a bankkártyáról történő csekkbefizetés tranzakciós költségét - mondta Tomecskó Tamás, a Magyar Posta Zrt. szóvivője. Jelenleg ugyanis ha valaki bankkártyával fizeti be a csekkjeit, gyakorlatilag készpénzt vesz fel, ennek díját pedig az ügyfélnek kell fizetnie.

A postákon telepített terminálok ATM bankjegykiadó automataként funkcionálnak - mondta az InfoRádiónak a Magyar Posta Zrt. szóvivője arra a felvetésre, miért van az, hogy jelenleg ha valaki bankkártyával fizeti be a csekkjeit, gyakorlatilag készpénzt vesz fel, ennek díját pedig az ügyfélnek kell kifizetnie, ezzel szemben egy szupermarketben történő kártyás fizetés esetén a bolt átvállalja a költséget.

Tomecskó Tamás kifejtette: ennek oka, hogy a postákon vehető áruk és szolgáltatások ára olyan alacsony, hogy a társaságnak nem érné meg a vásárlási tranzakció működtetése. A tranzakció költsége bizonyos esetben nem is fedezné a vásárlás teljes összegét - tette hozzá.

A postafolyószámla és az ehhez kapcsolódó kártya igénybe vételével könnyebb csekkfeladáskor kártyával fizetni - emelte ki a szóvivő.

Tomecskó Tamás hangsúlyozta: csekket korlátozás nélkül fel lehet adni, így nem érti, hogy bizonyos kisebb postákon miért nem vesznek be 150 ezer forintnál nagyobb összegű csekkeket.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nagy Sándor Gyula: latinos hiszti miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nagy Sándor Gyula: "latinos hiszti" miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nem mond le hivataláról Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, aki azt követően helyezte kilátásba távozását, hogy felesége ellen vizsgálat indult egy korrupciós ügyben. Nagy Sándor Gyula, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára szerint ez az ügy egy tízéves, a kormányfő és családja számára rendkívül megterhelő folyamat egyik állomása, ezért négy napra el is csendesedett az ország vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×