eur:
389.21
usd:
362.53
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Fidesz: "Az SZDSZ foglyai vagyunk"

A Fidesz arra kéri az MSZP országos választmányát, hogy emeljen szót a több-biztosítós rendszer bevezetését jelentő "Gyurcsány-SZDSZ paktum" ellen - mondta Pesti Imre, az ellenzéki párt szakpolitikusa.

A politikus szerint nyilvánvaló, hogy az SZDSZ, amely alig lépte át a parlamenti küszöböt, zsarolja a miniszterelnököt, a kormányt, a parlamentet és az egész magyar társadalmat.

"Valamennyien foglyai vagyunk az SZDSZ-nek, Gyurcsány Ferenc pedig, hogy hatalmát mentse, eladja az egészségügyet a szabad demokratáknak, nyomorba és katasztrófába döntve ezzel az egész magyar társadalmat" - fogalmazott.

Pesti Imre szerint a szocialista képviselők folyosói beszélgetésekben mindig kijelentik, hogy nem támogatják a versengő több-biztosítós rendszer bevezetését.

Egyfajta vizsga is lesz, hogy valóban tudnak-e parlamenti esküjüknek megfelelően cselekedni, és nem szavaznak meg olyat, ami meggyőződésük ellen való - tette hozzá.

A fideszes politikus hangsúlyozta: bíznak abban, hogy a szocialisták nem árulják el, nem adják el a biztosítási piacot, hanem hazafiként viselkednek.

Pesti Imre emlékeztetett arra, hogy az MSZP több platformja és tagozata ellenzi a biztosítási rendszer átalakítását, és az a Szociáldemokrata Charta sem ért egyet a több-biztosítós modell bevezetésével, amelyet vezető MSZP-s politikusok, így Vitányi Iván, Kovács László, Lendvai Ildikó, Kiss Péter és Hiller István írtak alá annak idején.

Pesti Imre szerint 2005-ben még maga Gyurcsány Ferenc sem támogatta az átalakítást.

A liberális egészségügyi miniszter által hivatkozott holland rendszerről Pesti Imre szerint a világ legismertebb szakemberei azt mondják, nincsenek olyan tapasztalatok, amelyek alapján máshol is érdemes lenne azt bevezetni.

Pesti Imre arra is felhívta a figyelmet, hogy Hollandiában a több-biztosítós modell bevezetésének első évében 605 millió eurós veszteség keletkezett, ami azért bír különös jelentőséggel, mert az egyik magyar magánbiztosító a kormányzattal folytatott megbeszélése után úgy nyilatkozott: ígéretet kapott arra, hogy a biztosítók veszteségeit átvállalja a kormány.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×