eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Új szakértő kirendelését kérte E. Zsanett védője

Új szakértő kirendelését, és új DNS-vizsgálatot kért a Fővárosi Főügyészséghez benyújtott beadványában a Múzeum körúti erőszak néven ismertté vált bűncselekmény sértettjének jogi képviselője.

Új szakértő kirendelését, és új DNS-vizsgálatot kért a Fővárosi Főügyészséghez benyújtott beadványában a Múzeum körúti erőszak néven ismertté vált bűncselekmény sértettjének jogi képviselője - írja a Népszabadság. Tuza Péter korábban elmondta, hogy abban az esetben, ha a kiszivárgott DNS-eredmény megegyezik a valódival, akkor az ügyészségnek hivatalból büntetőeljárást kellene indítania, mert kétség fér a szakértői vélemény egészéhez. A mostani beadványban ez a kifogás is szerepel. A 21 éves lány azért tett feljelentést, mert állítása szerint május 4-én Budapesten, a Múzeum körúton öt rendőr igazoltatta, majd egy sötét mellékutcába vitték őt, ahol ketten nemi erőszakot követtek el vele szemben a három másik rendőr jelenlétében.

Állandósult a tőkehiány a hazai kis- és közepes vállalkozásoknál - olvasható a Magyar Nemzetben. Aggodalomra ad okot, hogy a kisebb cégek háromnegyede egyáltalán nem tervezi tevékenysége bővítését. Az ok a megszorításokban és a lakossági fogyasztás visszaesésében keresendő. A borúlátás ismét erősödött e vállalkozói körnél júniusban - mutatja az Ecostat legfrissebb felmérése.

A Napi Gazdaság úgy tudja: a kórházak több mint fele tartozik valamelyik gyógyszer-nagykereskedőnek, az adósság mértéke tíz- és százmillió forint között van, melyet az intézmények a fizetés átütemezésével próbálnak orvosolni. Az újság értesülése szerint vannak olyan intézmények, amelyek a beszállítóval próbálnak úgy egyezkedni, hogy a fizetési határidőt kitolják, de akad olyan ellátó is, amelynek vezetője vagy csődbiztosa házon belüli generikus-programot hirdetett.

Egyedül Magyarországon várható kamatcsökkentés az év második felében a régióban - közli a Világgazdaság. Míg az eurózóna alapkamata szeptemberre egy emelést követően beéri a szlovák 4,25 százalékos irányadó rátát, addig az unióban a legmagasabb hazai kamatszint legfeljebb 125 bázisponttal, 6,5 százalékig csökkenhet az év végére a lapunk által megkérdezett elemzők szerint.

Újszerű, a biológiai fizika eredményeit és módszereit az üzleti életben felhasználó hálózatkutatást mutatott be a Gordio tanácsadó cég - tájékoztat az lndex. A pókerjátszmás főnöki tréningeket is kifejlesztő társaság akár háromezer fős vállalatnál is megmondja egy húszperces felmérés után, kik a kulcsemberek. Ezt jó tudni, különben - ahogy erre példa is volt - a munkavédelmis lesz a legfőbb információforrás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×