eur:
389.05
usd:
360.75
bux:
68425.29
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Meggyőzi-e Gyurcsány az egészségbiztosítót?

Álláspontjának felülvizsgálatára kéri az Országos Egészségbiztosítási Pénztárt a miniszterelnök az őszi zavargások során megsérült rendőrök után kiutalt betegápolási, biztosítási díj tervezett visszafizettetése miatt.

Gyurcsány Ferenc azután beszélt erről, hogy az egészségbiztosító azt közölte: visszakérhetik a táppénzt, ha kiderül, hogy a munkáltató megszegte a munkavédelmi előírásokat.

Az OEP szóvivője nem sokkal korábban az InfoRádióban elmondta: minden üzemi balesetnek számító ügyben vizsgálniuk kell, hogy biztosították-e a megfelelő védőfelszerelést, és szabályszerű volt-e a munkaszervezés.

Molnár Barbara nem tudta megmondani, hány esetben várható intézkedés, de hangsúlyozta: az előírások a rendőrségre is vonatkoznak.

Az országos rendőrfőkapitány helyettese nem sokkal korábban szintén kifogásolta az egészségbiztosító eljárását, mert szerinte nem létezik olyan eszköz, amely tökéletes biztonságot nyújtana.

Szabadfi Árpád az InfoRádióban hozzátette: tárgyalni fognak az OEP-pel, és ha az egészségbiztosító nem áll el a követeléstől, akkor közigazgatási úton megtámadják a döntést.

A tavaly őszi zavargásokban több mint száz rendőr sérült meg.

Az OEP reagálásában kiemelte: az egészségbiztosítás ellátásairól szóló törvény az egészségbiztosítóra és az összes foglalkoztatóra nézve kötelezettségeket ír elő.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

A kínai–európai kapcsolatok megerősítése lehet Hszi Csin-ping európai körútjának legfőbb célja – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszékének oktatója. Bartók András arról is beszélt, hogy milyen témák kerülhetnek a középpontba a kínai államfő magyarországi látogatásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Fontos sávban a forint

Fontos sávban a forint

Pénteken az amerikai munkaerőpiaci adatok a forint piacán is nagyobb kilengéseket okoztak, ezt követően hétfő reggel egyelőre minimális gyengülésben van a magyar fizetőeszköz a vezető devizákhoz képest. Gazdasági események szempontjából különösen a csütörtöki és pénteki nap hozhat nagyobb mozgásokat a forint piacán, ugyanis fontos magyar államháztartási és inflációs adatok kerülnek majd publikálásra. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×