eur:
388.49
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Nyilvánosak az olajügy parlamenti jegyzőkönyvei

Elérhetőek az interneten az olajügyek és a szervezett bűnözés között az esetleges korrupciós ügyek feltárására létrehozott vizsgáló bizottság üléseinek nem titkos jegyzőkönyvei és egyéb adatai. Mindeközben egy kormányzati testület vizsgálja az olajügyekkel összefüggő dokumentumok titkosításának feloldását.

Megtartotta első ülését a Szilvásy György, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányítására kijelölt miniszter által létrehozott, az olajügyekkel összefüggő, korábban titkosított dokumentumokat felülvizsgáló kormányzati munkacsoport.

A szocialista politikus az InfoRádiónak azt mondta: a mintegy 80-85 ezer oldalnyi irat titkosításának feloldásáról szóló szakmai döntés több hónapot vesz igénybe.

"Az általam létrehozott munkacsoport első feladata az, hogy végignézze, begyűjtse ezeket az iratokat" - közölte Szilvásy György.

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc is érintett

Mindeközben a fideszes Demeter Ervin szerint a jelenlegi miniszterelnök 1995-től 1997-ig felügyelőbizottsági tagja, és a saját cégén keresztül tulajdonosa is volt egy olyan részvénytársaságnak, a Fortus Rt.-nek, amely a rendőrség és a vámnyomozók látókörébe került az olajügyek kapcsán.

A legnagyobb ellenzéki párt ezért azt kezdeményezi, hogy a kormánytól és Gyurcsány Ferenctől független bizottság vizsgálja meg az iratokat.

"Ennek a cégnek a székhelye a Szalay utca 5-ben volt, amit a miniszterelnök Gyurcsány Ferenc kétes körülmények között szerzett meg a Miniszterelnöki Hivataltól. Éppen Szilvásy Györgytől. Tehát így ér össze Gyurcsány Ferenc ingatlabiznisze az olajügyekkel" - mondta Demeter Ervin.

A kormányszóvivő szerint ez csak a Fidesz mesterkedése

A kormányszóvivő úgy véli, ez a Fidesz legújabb mesterkedése a politikai rivális besározására. Daróczi Dávid az InfoRádiónak azt mondta: az ügyről már három éve kiderült, hogy nem több egy üres lufinál.

"Ezt az ügyet annak idején, tehát 2003 végén a sajtó nagyon alaposan feldolgozta, tehát minden lehetséges szempontból megvizsgálta, hiszen ez egyszer már megjárta a nyilvánosságot. Akkor is az derült ki, hogy Gyurcsány Ferenc ebben az ügyben erkölcsi szempontból, jogi szempontból, mindenféle szempontból tiszta" - fogalmazott a kormányszóvivő.

Olvassa el Ön is a jegyzőkönyveket!

Az Országgyűlés Sajtószolgálata tájékoztatása alapján elérhetőek az interneten az olajügyek és a szervezett bűnözés között az esetleges korrupciós ügyek feltárására létrehozott vizsgáló bizottság üléseinek nem titkos jegyzőkönyvei és egyéb adatai.

Az információk az Országgyűlés internetes oldalán érhetők el. Ha Ön is szeretné elolvasni, kattintson ide! A 28 testületi ülésből 21-nek a jegyzőkönyve olvasható, azoké, amelyek a nyilvános ülések alapján születtek. A zárt ülésekről csak annyi derül ki, hogy mikor és ki jelent meg a testület előtt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×