eur:
389.84
usd:
361.99
bux:
68415.04
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Kalász Márton: "A gesztus nem maradt el"

Mintegy 13 millió forint támogatás kap a Magyar Írószövetség az idei programjaira a Nemzeti Kulturális Alaptól - közölte az írószervezet elnöke.

Kalász Márton közleménye szerint a kulturális tárcával 7 millió forintos központi támogatásról írtak alá szerződést, amelyet működési költségekre, míg a Nemzeti Kulturális Alaptól kapott támogatást a többi között az írószövetség hazai és nemzetközi eseményeire, illetve jövő évi könyvheti rendezvényeire fordítják majd.

"A gesztus nem maradt el" - utalt a Magyar Írószövetség elnöke arra, hogy a tárca eredeti tervei szerint az idén egyetlen forint központi támogatásban sem részesültek volna, s az NKA-tól még soha nem kaptak ennyi pályázati pénzt.

"Így jóra fordult a helyzet" - fogalmazott Kalász Márton, aki elmondta, hogy a központi támogatást a működési költségekre, az NKA-támogatást pedig a programok finanszírozására fordítják.

Hiller István oktatási és kulturális miniszter az idén májusban, kormánydöntést ismertetve közölte, hogy a minisztérium egyensúlyi tartalékának első negyedéves részét felszabadítják.

A döntés nyomán keletkező pluszforrásokból az írószervezetek összesen mintegy 10,6 millió forintot kapnak ebben az évben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 6. 08:10
×
×
×
×