eur:
388.87
usd:
360.59
bux:
68553.77
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Bodrogi Gyula lett a Nemzet Színésze

Bodrogi Gyula Kossuth-díjas kiváló és érdemes művészt választották meg a közelmúltban elhunyt Darvas Iván helyére a nemzet színésze cím viselői csütörtökön - közölte a Nemzeti Színház.

A Nemzeti Színház közleménye szerint a választás szűk körben, a sajtó nyilvánossága nélkül zajlott le. A Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas, Érdemes és Kiváló művész Bodrogi Gyula 1982 óta a Vidám Színpad művészeti igazgatója.

A 2000-ben életre hívott elismerést egyszerre 12 művész viselheti - ők életük végéig havonta 500 ezer forint juttatásban részesülnek.

A címet a kulturális miniszter egyetértésével a Nemzeti Színház adományozza annak, aki főszerepekben vagy epizódszerepekben kimagasló teljesítményt nyújtott, 62. életévét betöltötte, illetve négy évtizedet a színészi pályán, vagy 20 évadot a Nemzeti Színház színpadán töltött.

Jelenleg Avar István, Berek Kati, Garas Dezső, Kállai Ferenc, Király Levente, Komlós Juci, Máthé Erzsi, Psota Irén, Raksányi Gellért, Szabó Gyula, Törőcsik Mari és immár Bodrogi Gyula viselheti a Nemzet Színésze címet.

Címlapról ajánljuk

Az új programjáról dönt a CDU – Angela Merkelnek csak a szelleme kísért a kongresszuson

A korábban kiszivárgott tervezet szerint több területen is szembe megy a korábbi merkeli politikával a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új programja, amelyet a küldöttek fogadnak el a párt hétfőn kezdődött háromnapos kongresszusán. A tanácskozáson nincs is jelen a korábbi pártelnök- kancellár, de a kongresszusra korábbi politikája közvetve mégis rányomta bélyegét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×