eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Egységes budapesti riasztási központot tervez a főváros

Az önkormányzati ciklus végére, azaz 2010-re kiépül a budapesti egységes riasztási központ. A főváros idén 50 millió forintot költött a Vészhelyzeti Információs Központ fejlesztésére, és ez az intézmény lenne az egységes riasztási központ székhelye is.

Olyan hálózat létrehozását tervezi a főváros, amely összekapcsolná a Budapesten riasztható összes rendészeti vagy sürgősségi betegellátásban résztvevő szervezetet, és lehetővé tenné közöttük a közvetlen kommunikációt - mondta az InfoRádiónak a Fővárosi Önkormányzat Városrendészeti Bizottságának elnöke.

Danielisz Béla hozzátette: a közterület-felügyelet és a tűzoltóság rendszerének összekapcsolása már folyamatban van, de bevonnák a három állami szervezetet, a Polgári Védelmi Igazgatóságot, a Fővárosi Mentőszolgálatot és a Budapesti Rendőr-főkapitányságot is.

A távlati tervek között szerepel a főváros térfigyelő kameráinak összekötése, amelyet szintén a Vészhelyzeti Információs Központból figyelnének. Ezzel kapcsolatban felállítának egy reagáló csapatot is - közölte a Fővárosi Önkormányzat Városrendészeti Bizottságának elnöke.

Attól függően, hogy az egyes szervezetek milyen informatikai modulokat kívánnak alkalmazni, a beruházás az első számítások szerint körülbelül 500-800 millió forintból megvalósítható, a hálózat pedig 2010-re készülhet el - mondta Danielisz Béla.

A Városrendészeti Bizottság egyelőre a jogászok szakvéleményét várja arról, hogy milyen mélységben kapcsolódhatnak össze az önkormányzati intézmények és az állami szervezetek, milyen információkat oszthatnak meg egymással - fűzte hozzá a testület elnöke.

Hanganyag: Orosz Andrea

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A Toyota és a BMW után Amerikában is a hidrogénhajtással kísérleteznek

A Toyota és a BMW után Amerikában is a hidrogénhajtással kísérleteznek

Az Astron Aerospace által kifejlesztett motornak nincs szüksége kenőanyagra, hanem hidrogént fecskendeznek a belsejébe, így pedig nem termel semmilyen káros anyagot – mondta az InfoRádióban a Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség kommunikációs és vállalati kapcsolatok vezetője. Lakatos Róbert szerint ugyanakkor a tömeggyártása jelenleg még igen költséges, mert nagyon sokba kerülnek az előállításához szükséges fémek.

Hóviharok szeptemberben: itt vannak a legvadabb videók

Boris meglehetősen télies havazást dobott az Alpok keleti területein már pénteken, ám a "móka" folytatódik majd a hétvégén is. A megosztókra feltöltött videók drámai képet mutatnak arról, milyen is az, amikor a nyárból egyik napról a másikra bezuhanunk a télbe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×