eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Tony Blair lesz a közel-keleti kvartett különmegbízottja?

A brit miniszterelnöki posztról szerdán hivatalosan is lemondó Tony Blair a közel-keleti kvartett különmegbízottja lehet.

A közel-keleti rendezés érdekében közvetítő csoport, vagyis az Egyesült Államok, Oroszország, az ENSZ és az Európai Unió küldöttei kedden Jeruzsálemben azért ülnek össze, hogy kinevezzék Blairt a posztra.

A leköszönő brit miniszterelnök különmegbízotti kinevezését egyértelműen csak az Egyesült Államok és az ENSZ támogatja.

Az orosz és az uniós vezetők várhatóan nem fogják megakadályozni Blair kinevezését, de fenntartásaik jelezve annak az embernek tartják, aki belevitte Nagy-Britanniát az iraki háborúba.

Javier Solana, az EU kül- és biztonságpolitikai főmegbízottja is Blair kinevezése ellen van, mivel úgy véli: a volt brit miniszterelnök tevékenysége veszélyeztetné a közel-keleti rendezés érdekében tett erőfeszítéseit. Kofi Annan, az ENSZ korábbi főtitkára Joschka Fischer volt német külügyminisztert tartaná alkalmasnak a posztra.

Blair még ebben az évben, egy hosszú nyári pihenés után venné át feladatát. A brit miniszterelnöki posztról tíz év után leköszönő politikus szerint a közel-keleti válság megoldása kulcsfontosságú.

Blairra azonban nem vár könnyű feladat, hiszen az iraki háború kapcsán rengeteg ellenséget szerzett a térségben.

Címlapról ajánljuk

Időjárás: "halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel az áramkimaradásokra is"

Súlyos áradások, viharos szél és heves esőzések sújtják a hét végén Közép-Európa országait az előrejelzések szerint. Lengyelországban a hatóságok arra szólították fel a lakosokat, hogy halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel áramkimaradásokra is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Nyugdíjpénzek: röpködtek a 20% feletti hozamok, neked mennyit keresett a pénztárad?

Nyugdíjpénzek: röpködtek a 20% feletti hozamok, neked mennyit keresett a pénztárad?

Nem volt olyan a legnagyobb önkéntes- és magán-nyugdíjpénztári portfóliók között, amelyeknek ne nőtt volna a kezelt vagyona tavaly az MNB Aranykönyv friss számai szerint, ami leginkább a részvény- és tőkepiacok jó teljesítményének tudható be. Nem meglepő módon a pénztári hozamok rég nem látott magasságokba szöktek, csak úgy röpködtek a 20% feletti teljesítmények. Mindeközben a taglétszám mindkét pénztártípusnál csökken, és különösen aggasztó, hogy egyre kevesebb fiatal választja az öngondoskodásnak ezt a formáját. Erről a témáról bővebben is szó lesz a jövő heti Future of Finance konferenciánkon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×