eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Az államfő átadta a kinevezéseket az új minisztereknek

A Sándor-palotában átadta az új minisztereknek és államtitkároknak a kinevezési okmányokat Sólyom László köztársasági elnök.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök június 15-én jelentette be, hogy átalakítja kormánya összetételét. A kinevezések július elsején lépnek hatályba.

A Miniszterelnöki Hivatal élén miniszterelnök-helyettesként Kiss Péter váltja Szilvásy Györgyöt, aki a továbbiakban tárca nélküli miniszterként irányítja a polgári titkosszolgálatokat.

A szociális és munkaügyi miniszteri poszton Kiss Péter utódja Lamperth Mónika lesz, aki eddig az önkormányzati és területfejlesztési tárcát irányította; az ő helyére Bajnai Gordon eddigi fejlesztéspolitikai kormánybiztos kerül.

Draskovics Tibor, az Államreform Bizottság volt alelnöke a kormányzati közigazgatásért felel a jövoben tárca nélküli miniszterként.

Iváncsik Imre eddigi honvédelmi államtitkár Szilvásy György mellett dolgozik tovább, helyére Vadai Ágnes szocialista politikus kerül július elsejétől.

Címlapról ajánljuk

Időjárás: "halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel az áramkimaradásokra is"

Súlyos áradások, viharos szél és heves esőzések sújtják a hét végén Közép-Európa országait az előrejelzések szerint. Lengyelországban a hatóságok arra szólították fel a lakosokat, hogy halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel áramkimaradásokra is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is elismerte, hogy az orosz csapatok nyugati irányból komoly offenzívát indítottak az ukránok által megszállt kurszki kiszögellés ellen. Egy orosz rakéta eltalált egy Saint Kitts és Newis szigetek zászlaja alatt közlekedő teherhajót a Duna-delta környékén, nemzetközi vizeken. Ma kerül sor a brit és amerikai vezetők csúcstalálkozójára, ahol eldőlhet, hogy támadhatja-e Kijev a nyugati fegyverekkel Oroszországot. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 13. 19:43
×
×
×
×