eur:
394.56
usd:
356.02
bux:
73003.59
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Szabad a verseny a kábeltévépiacon

Hatályon kívül helyezte az Országgyűlés a kábeltelevíziós szolgáltatók terjeszkedését korlátozó rendelkezést.

A rádiózásról és televíziózásról szóló 1996-os törvényt azután módosította a parlament, hogy az Európai Bizottság idén tavasszal kötelezettségszegés miatt eljárást indított az Európai Bíróságon Magyarország ellen, mert a csatlakozás óta nem változtatott a szabályozáson.

Brüsszel szerint a hatályban lévő törvény rendelkezése ellentétes az unió versenyszabályival.

Az eddigi jogszabály alapján egy-egy kábeltelevíziós cég csak a lakosság legfeljebb egyharmadának nyújthatott szolgáltatást.

Címlapról ajánljuk
Takács Péter: külön gyermekügyeleti központok lesznek Budapesten

Takács Péter: külön gyermekügyeleti központok lesznek Budapesten

Október elsejével indul az új ügyeleti ellátás Budapesten. A főváros az utolsó helyszín, így ezzel már az egész országban az Országos Mentőszolgálat által koordinált egységes alapellátási ügyeleti rendszer működik majd. Budapesten külön lesz a gyermek és a felnőtt ügyelet, a főváros és a kerületek javaslatára pedig lesz két nappali ellátóhely is, ahol a lakcímkártyával nem rendelkezők kaphatnak háziorvosi ellátást.

Az ítéletidő már lecsapott Németországra és Ausztriára, és ez még csak a kezdet

Szinte egyik pillanatról a másikra köszöntött be az ítéletidő Németországban és Ausztriában is. A meteorológusok mindkét országban aggódnak az elkövetkező napok időjárása miatt. Az illetékes hatóságok felkészültek az eddigi és a lehetséges károk elhárítására, a lakosságot szinte szüntelen figyelmeztetik az időjárás várható alakulására.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×