eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Hamarosan kapható lesz a füstmentes e-cigaretta

Hamarosan kapható lesz Magyarországon az e-cigaretta, amely a forgalmazó szerint kevésbé káros az egészségre, mint a hagyományos dohányzás. Dóczi Zsolt, az elektromos cigarettát forgalmazó cég médiamenedzsere elmondta: az e-cigaretta használatával a passzív dohányzás is megszűnik.

Az elektromos cigaretta egy akkumulátor segítségével a benne található nikotinoldatot hő és rezgés útján vízgőzzé alakítja át. Ebben a gőzben nincs kátrány, se szén-monoxid - mondta az InfoRádiónak az eszközt forgalmazó cég médiamenedzsere.

Dóczi Zsolt hozzáette: a cigaretta működési elve hasonló a hagyományoséhoz, így a dohányzás élménye is megegyezik az eredetivel.

Az elektromos cigarettából csak nikotin kerül a szervezetbe, kátrány nem, és megszűnik a passzív dohányzás, mert az eszköz nem füstöt, hanem gőzt bocsát ki.

Dóczi Zsolt hozzátette: az e-cigaretta használata egészségesebb, mint a hagyományos dohányzás, de senkinek sem javasolják, hogy nemdohányzóként rászokjon.

Háromféle elektromos cigaretta kerül majd forgalomba. A szivarméretű közel 20 ezer, a cigaretta méretű pedig csaknem 30 ezer forintba kerül majd, de piacra dobnak még egy úgynevezett miniszivart is.

Az elektromos cigarettában található nikotinkapszula ára, amely körülbelül három-öt doboz cigaretta nikotintartalmának felel meg, közel 800 forint lesz, így "egy doboznyi" elektronikus dohányzás 160 és 230 forint közötti összegbe kerül.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×