eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Újpest nem járul hozzá, hogy filmstúdió legyen a jégcsarnokból

Filmstúdió lehet a csődbement Budapesti Koriközpontból. Derce Tamás polgármester elmondta, hogy a sportlétesítményt árulja a tulajdonosa, mert nem nyereséges. Az önkormányzat nem szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy az ezrek sportolási lehetőségét biztosító Jégcsarnokból más funkciójú épület legyen, de azt nem tudja megakadályozni, hogy esetleg bezárják. Az OTP szeretné, ha megmaradna a csarnok funkciója.

A káposztásmegyei jégcsarnok csődbe ment, ezért a veszteségesen működő létesítményt a tulajdonosa értékesíteni kívánja - mondta az InfoRádiónak Derce Tamás.

Az újpesti polgármester kifejtette: az OTP Faktoring Követeléskezelő Zrt. a jégcsarnokot a sportolás mellett bármilyen más célra is eladná. Eddig egy olyan érdeklődő jelentkezett, a Gát György vezette befektetői csoport, amely filmstúdiót alakítana ki az épületben - tette hozzá.

A fővárosban mindössze négy jégcsarnok található, így ezrek sportolási lehetősége szűnne meg - hangsúlyozta Derce Tamás.

A IV. kerület polgármestere kiemelte: nem akar hozzájárulni a ritka gyémántnak számító létesítmény használati módjának változtatásához.

Az önkormányzat azt nem tudja megakadályozni, hogy esetleg bezárják a sportlétesítményt - mondta Derce Tamás.

Kifejtette, hogy a tulajdonos áron alul, 850 millióért is hajlandó lenne eladni az 1,6 milliárdra becsült jégcsarnokot, de bármilyen célra.Az OTP Faktoring Követeléskezelő Zrt. lehetőséget biztosít 2007. június 22-éig arra, hogy további befektetők nyújtsanak be ajánlatot a Budapesti Koriközpont megvásárlására. Az OTP Csoporthoz tartozó OTP Faktoring Zrt. ezúton is megerősíti, hogy azonos árajánlatok esetén a sportcélú hasznosítást vállaló pályázót részesíti előnyben - közölte a bank kommunikációs osztálya.

A Budapesti Koriközpont értékesítése során, az üzleti megfontolások mellett az OTP Faktoring Követeléskezelő Zrt. a jeges sportok iránt érdeklődők, jégkorongozók, korcsolyázók szempontjait is figyelembe veszi, ezért a továbbiakban is várja a létesítményt eredeti funkciójában hasznosítani kívánó befektetői csoport részvételét a pályázatban.

A főváros IV. kerületében, Káposztásmegyeren működő korcsolya- és jégkorongközpontot 2003-ban adták át, a beruházás finanszírozója - más hitelintézet mellett - az OTP Bank volt.

Az építtetők hitel-visszafizetési kötelezettségüknek nem tettek eleget, ezért a követelést a bank értékesítette az OTP Faktoring Követeléskezelő Zrt.-nek, amely a megtérülés lehetőségét mérlegelve az intézmény további működtetése mellett döntött.

Ugyanakkor az üzemeltetés vesztesége miatt, üzleti vállalkozásként, a gazdaságossági szempontok alapján, a társaság végül az értékesítés mellett döntött.

A korcsolyaközpont értékesítési folyamata eddig is a nyilvánosság előtt történt: az OTP Faktoring Követeléskezelő Zrt. március végén nyilvános értékesítési hirdetményben ajánlotta megvételre az épületkomplexumot, berendezési tárgyaival együtt - áll a bank közleményében.

A pályázatra eddig több ajánlat is érkezett, ugyanakkor az OTP Faktoring Követeléskezelő Zrt. további ajánlatokat vár 2007. június 22-éig. A társaság elkötelezi magát amellett, hogy azonos árajánlat esetén, a sport fontosságának figyelembevételével, a sportcélú hasznosítást vállaló ajánlatot részesíti előnyben.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×