eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Két rendőr ellen indult eljárás a belső ellenőrzések nyomán

Eddig két rendőr ellen indult eljárás a belső ellenőrzési csoport feljelentése alapján - közölte Juhász István. Az Országos Rendőr-főkapitányság főkapitányi biztosa az InfoRádiónak elmondta: nem rosszak az első tapasztalatok. Az egység május végén jött létre, feladatuk a rendőri eljárások szakszerűségének és jogszerűségének vizsgálata.

A rendőrség belső rendje és fegyelme nem rossz - mondta az InfoRádiónak az Országos Rendőr-főkapitányság főkapitányi biztosa.

Juhász István kiemelte, hogy a belső ellenőrzési csoport eddig az irodákat, az ügyeletet, a fegyverszobákat tekintette át, valamint azt, hogyan kezelik az állampolgárok ügyeit, és a tapasztalatok szerint a szervezet jól működik.

A belső ellenőrzési csoport feljelentése alapján két rendőr ellen indult fegyelmi eljárás, mert megszegték az előírt biztonsági szabályokat - hangsúlyozta Juhász István.

A kapitányi biztos hozzátette: az ország bármely pontján, bármikor megjelenhetnek az ellenőrök, akik nemcsak a közterületen szolgálatot teljesítő rendőrök, hanem a bűnügyi nyomozók és a parancsnokok munkáját is figyelemmel kísérik.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×