eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Hazatért és vállalja a felelősséget "Mehmet Karcsika" apja

Beismerte Mehmet Karcsika édesapja, hogy három évvel ezelőtt hamis útlevéllel csempészte fiát Törökországba. A férfi kedd délután önként jött Magyarországra, és vállalata tettének következményeit. A kisfiút néhány hónappal ezelőtt az Egymásért Egy-másért Alapítvány találta meg és hozta Magyarországra. Azóta a szervezet több vezetője ellen csempészet miatt indult eljárás.

Õrizetbe vették a határőrök azt az embercsempészet és közokirat-hamisítás miatt már körözött török-magyar kettős állampolgárságú férfit, aki kedden a déli órákban érkezett Ferihegyre - mondta az InfoRádiónak a Határőrség szóvivője.

Timár Zoltán hozzátette: a férfit a Kiskunhalasi Határőr-igazgatóságra szállították, ahol megkezdték ellene az eljárást.

A gyanúsított mindkét bűncselekménnyel kapcsolatban feltáró vallomást tett és együttműködött a hatóságokkal - közölte a szóvivő.

A Határőrség már szerdán kezdeményezte a bíróság elé állítását, a férfi már nincs az őrizetükben - fűzte hozzá Timár Zoltán.

A török-magyar kettős állampolgárságú férfi ügyvédje jelezte a magyar hatóságoknak, hogy ügyfele visszatér Magyarországra, és vállalja azokat a bűncselekményeket, amelyekkel a határőrség gyanúsítja - mondta a Határőrség szóvivője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 10:40
×
×
×
×