eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Félreértés miatt szűnt meg a meddőségi központ?

Az InfoRádió értesülése szerint egy félreértés miatt szüneteltetik a meddőségi kezeléseket a budapesti Nyírő Gyula Kórházban, ahol az Egészségügyi Minisztérium felszámolta a lombikbébiprogramnak is otthont adó nőgyógyászati osztály aktív ágyait.

A kórház folyamatosan tárgyal a tárcával, hiszen a tét nagy: a Nyírő Gyula Kórházban évente négyszáz mesterséges megtermékenyítést végeztek el, így most más meddőségi központokban jelentősen megnőtt a várakozási idő.

Akár féléves is lehet a várakozási idő a lombikbébiprogramban - értesült több forrásból az InfoRádió.

Információink szerint a várakozási idő azért lett rosszabb, mert a Nyírő Gyula Kórház, támogatás hiányában már nem végezhet meddőségi kezeléseket.

Sokan viszont éppen most jelentkeznek, mert tartanak attól, hogy az Egészségügyi Minisztérium valóra váltja korábbi tervét, és a társadalombiztosítás a mostani öt helyett már csak két beavatkozást finanszíroz majd.

Az InfoRádió megkereste a Nyírő Gyula Kórházat is. Ruff György orvosigazgató elmondta, hogy jelenleg valóban nem végeznek mesterséges megtermékenyítéseket, de közlése szerint ez csak egy félreértés miatt van így, és már tárgyalnak az Egészségügyi Minisztériummal. Az orvosigazgató erre hivatkozva nem adott interjút.
Az InfoRádió értesülése szerint a Nyírő Gyula Kórház meddőségi ambulanciája a nőgyógyászai osztály keretein belül működött, márpedig április 1-jétől ezen az osztályon nem tartanak fenn aktív ágyakat.

Így most a kivizsgálásokat és az előkészítést elvégzik az osztályhoz forduló meddő nőkön, a beültetést azonban már nem, illetve még nem, mert bíznak abban, hogy meg tudnak egyezni a minisztériummal.

Megkérdeztük az egészségügyi minisztert is. Horváth Ágnes közölte, hogy a reformot elindító, tárcavezetői rendelet a lombikbébiprogramra nem vonatkozott, és ígéretet tett arra, hogy utánanéz: miért nőtt meg a várakozási idő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×