eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Büntetés után támogatás a hódmezővásárhelyi kórháznak

Kétszázhatvan millió forintos fejlesztési támogatást nyert az Egészségügyi Minisztériumtól egy olyan vidéki kórház, amelyet korábban éppen az egészségügyi tárca rendelete kötelezett országosan is egyedülálló mértékű leépítésre - értesült az InfoRádió.

A hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórházról 170 dolgozó elbocsátására kényszerül az aktív ágyak kétharmadának megvonása miatt.

Az intézmény néhány hónapja napi szereplő a sajtóban: februárban a fideszes városvezetés 15 ezer fős tüntetésen követelte a reform visszavonását, májusban pedig az Egészségbiztosítási Felügyelet 3 millió forintra büntette a kórházat egy Szentesre továbbküldött mindszenti beteg halála miatt. Az utóbbi ügyben a rendőrség is nyomoz.

A kórház főigazgatója szerint mindezek után mentőövként érkezett a pályázati győzelem.

Kallai Árpád elmondta azt is, hogy bár a működési kiadásokra nem fordíthatják az összeget, így ezek a problémák nem oldódnak meg, az összeget ápolási eszközökre költhetik, így a betegellátás színvonala nő.

A főigazgató bízik abban, hogy nem kerül a bezárandó kórházak listájára az az intézmény, amely ekkora összegű támogatást kap.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×