eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Taktikázás csak a koalíciós válság?

Bár az SZDSZ az utóbbi napokban gyakran szóba hozza a koalíció felbontását, a kommunikációs szakértő szerint szakítás szinte biztosan nem várható. Fűrész Gábor úgy vélte: kicsit szappanopera-szerű a helyzet.

Bár az utóbbi napokban ismét többször felmerült a kormánykoalíció esetleges felbomlása, Fűrész Gábor kommunikációs szakértő ennek kevés politikai realitását látja.

A szakember szerint az események kissé "szappanopera-szerűek". Fűrész Gábor úgy véli: akkor áll elő ilyen politikai helyzet, amikor az egyik fél úgy érzi, hogy a belső nyomásgyakorláshoz szükséges a nyilvánosság erejét is felhasználni.

"Ez egy taktikai lépés. Az elmúlt 16 évben kevés példa volt arra, hogy ebből valódi szakítás lett" - emlékeztetett a kommunikációs szakértő, aki arra is rámutatott, hogy kevés az alternatíva.

"Amennyiben az SZDSZ kilépne a koalícióból, az olyan válságot okozna a jelenlegi kormányoldal számára, amelyet kérdéses, mennyire tudna túlélni" - fogalmazott Fűrész Gábor.

Az MDF esetleges szerepéről szólva a kommunikációs szakértő úgy vélekedett, hogy nem elképzelhetetlen az, hogy az ellenzéki párt (miként erre történtek már utalások) kívülről támogatna az MSZP-t.

"Ez egy lehetséges alternatíva, az MDF elmúlt egy évben folytatott politikája arra utal, hogy adott esetben elképzelhető lenne egy külső támogatás" - mondta Fűrész Gábor.

A kommunikációs szakember ugyanakkor úgy vélte: egy 2010 előtti nyílt belépés a koalícióba az MDF stratégiája szempontjából kevésbé lenne ésszerű, hiszen a kormánnyal szemben olyan fokú elégedetlenség nyilvánul meg a választók részéről, hogy az MDF egy ilyen lépéssel leveszítené a növekedési lehetőségeit.

Szerző: Csák Gyula

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×