eur:
389.15
usd:
360.76
bux:
68463.61
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A rendőr dönthetne, milyen feltételekkel megy nyugdíjba

A kormány olyan törvénymódosítást készít elő, amely szerint a nyugdíjjogosult hivatásos állományúak dönthetnének, hogy a nyugdíjba vonulásukkor aktuális, vagy a 2006. decemberi feltételek mellett vonulnak-e nyugdíjba. Gyurcsány Ferenc erről az új országos rendőrfőkapitány beiktatásán beszélt.

Mint mondta, kívánatosnak tartja, hogy a kitűnő, nehezen pótolható, 20-25 év szolgálati viszonnyal rendelkező hivatásosok a testületnél és ne menjenek nyugdíjba.

"Ne legyen az a választási kényszer, hogy hűséges maradok a szakmámhoz, a testülethez, a hivatásomhoz, vagy pár ezer vagy tízezer forint elvesztésétől való félelemben inkább már most nyugdíjba megyek, még akkor is, hogyha én is szeretnék maradni és a testületnek is szüksége van rám" - mondta a miniszterelnök.

Ünnepi állománygyűlés


Az ünnepi állománygyűlésen beiktatták Bencze József új országos rendőrfőkapitányt. A kinevezésen Gyurcsány Ferenc miniszterelnök úgy fogalmazott: azt várja Bencze Józseftől, hogy határozott, egyértelmű, "erkölcsi szakmai normákat érvényesítve őrizze meg és erősítse meg a rendőrség 35 ezres állományának túlnyomó többsége által is vallott és gyakorolt hivatástudatot, tisztességes elkötelezettséget, teremtsen normát az elv- és jogszerűségnek".

Emlékeztetett rá: az utóbbi egy évben többször felmerült, vajon helyes-e, ha ugyanaz a miniszter felügyeli az igazságügyet és a rendészetet. Mint mondta, a rendszerváltás idején nem önkormányzati alapon szervezett rendőrség jött létre, így semmi nem indokolja, hogy az önkormányzatokat felügyelő miniszter felügyelje a nem önkormányzati szinten szerveződött rendőrséget.

Takács feladatot ad


Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszter a beiktatáson azt a feladatot szabta az új rendőrfőkapitánynak, hogy a rendőrséget határozottan, keményen, de egyúttal emberségesen vezesse, és ez valamennyi parancsnok számára legyen követendő magatartás.

"Azt várom el önöktől, hogy az eddig használt rendőrszlogen helyett szívükben a szabadság és a rend szlogenje jelenjen meg" - tette hozzá.

Bencze József új országos rendőrfőkapitány az ünnepélyes állománygyűlésen kijelentette: elsődleges feladatának tartja, hogy parancsnoktársaival megnyugtassa a mindennapokban tisztességesen dolgozó állományt és szükség esetén meg is védjék őket.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

A kínai–európai kapcsolatok megerősítése lehet Hszi Csin-ping európai körútjának legfőbb célja – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszékének oktatója. Bartók András arról is beszélt, hogy milyen témák kerülhetnek a középpontba a kínai államfő magyarországi látogatásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Fontos sávban a forint

Fontos sávban a forint

Pénteken az amerikai munkaerőpiaci adatok a forint piacán is nagyobb kilengéseket okoztak, ezt követően hétfő reggel egyelőre minimális gyengülésben van a magyar fizetőeszköz a vezető devizákhoz képest. Gazdasági események szempontjából különösen a csütörtöki és pénteki nap hozhat nagyobb mozgásokat a forint piacán, ugyanis fontos magyar államháztartási és inflációs adatok kerülnek majd publikálásra. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×