eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A pártok és a dohányzás

A pártok többsége támogatja a kormány kezdeményezését a dohányzás káros hatásainak minimálisra csökkentéséért tervezett intézkedésekre. A nyilvános zárt helyeken bevezetendő teljes dohányzási tilalommal összefüggésben azonban eltérőek a vélemények.

Horváth Ágnes egészségügyi miniszter a Parlamentben napirend előtti felszólalásában beszélt a kormány múlt héten ismertetett intézkedési terveiről.

"A nemdohányzók védelme kiemelten fontos állami feladat" - emelte ki az egészségügyi miniszter, aki kitért arra, hogy Magyarországon évente 22 milliárd cigarettát szívnak el.

A tizenhat évesek 72 százaléka már kipróbálta a cigarettázást, és tizenkilenc percenkét meghal valaki a dohányzás miatt. A miniszter hozzátette: amíg a napirend előtti hozzászólások zajlanak, valaki meghal a dohányzás ártalmainak következtében.

Majdnem mindenki támogatja

Vojnik Mária szocialista politikus az egészségügyi miniszter napirend előtti felszólalására reagálva azt mondta: a javaslat legfontosabb célja, hogy érvényesüljön az általános, legmagasabb szintű testi és lelki egészséghez való alkotmányos jog.

Eörsi Mátyás az SZDSZ frakcióvezetője hangsúlyozta: mindenkinek lehetővé kell tenni, hogy rágyújthasson, fontos azonban, hogy ez mások szabadságát ne sértse.

Mikola István, a Fidesz egészségügyi szakpolitikusa a kezdeményezésre úgy reagált: a kormány visszavonhatatlanul elrontotta az egészségügy átalakítását.

Csáky András, az MDF képviselője hangsúlyozta: támogatnak minden kezdeményezést, amely a dohányzás káros hatásainak visszaszorítására irányul.

A kereszténydemokrata Nagy Kálmán közölte: támogatják a dohányzás nyilvános zárt helyeken történő betiltását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×