eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

A Fidesz-KDNP Kállai Ernőt támogatja, Majtényi Lászlót nem

A Fidesz-KDNP frakciószövetség támogatja Kállai Ernő ombudsmani jelöltését, Majtényi Lászlóét viszont nem - tájékozatott a frakciószövetség.

A frakciószövetség hétfői ülésén a képviselők támogatták Kállai Ernő kisebbségi ombudsmani jelöltségét - olvasható Navracsics Tibor (Fidesz) és Semjén Zsolt (KDNP) frakcióvezető közleményében.

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosának jelölt Majtényi Lászlót azért nem támogatják, mert álláspontjuk szerint "nem felel meg a tisztség betöltéséhez szükséges egyik legfontosabb feltételének: a pártatlanság követelményének."

Sólyom László államfő május 23-án jelentette be döntését, hogy az állampolgári jogok országgyűlési biztosának Majtényi László jogászt, volt adatvédelmi biztost, a nemzeti és etnikai jogok országgyűlési biztosa posztjára pedig Kállai Ernő történelem szakos tanárt, jogászt jelölte.

Az ombudsmanok megválasztásához az Országgyűlésben kétharmados többség szükséges. A kinevezésről várhatóan június 11-én szavaznak a képviselők.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×