eur:
388.65
usd:
361.62
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Verespatak és a Rába lesz terítéken

Németországban gyűltek össze az Európai Unió környezetvédelmi miniszterei. Az eseményen részt vesz Fodor Gábor is, aki az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a szomszédos országok minisztereivel személyesen is tud tárgyalni.

Román és osztrák kollégájával tárgyalna a magyar környezetvédelmi miniszter.

Fodor Gábor az InfoRádióban elmondta: a román tárcavezetővel a verespataki bányaberuházásról, az osztrák miniszterrel pedig a Rába ügyéről folytatna tárgyalásokat.

Elmondta azt is, hogy ez utóbbi ügyben szeptemberre akar valódi megoldást. Úgy fogalmazott: nem aktákat akar látni, hanem azt, hogy a folyóból eltűnjön a szennyeződés.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Elindult a putyini úton az EU legújabb tagjelöltje: elszabadult a káosz az utcákon

Elindult a putyini úton az EU legújabb tagjelöltje: elszabadult a káosz az utcákon

Néhány hónappal azt követően, hogy Grúzia (Georgia, Szakartvelo) megkapta az EU-s tagjelölti státuszt, a grúz parlament egy sokak szerint a hasonló orosz törvény által inspirált, a „külföldi ügynökökről” szóló törvényt fogadott el, melynek célja a nem kormánybarát civil szervezetek és az ellenzéki média megregulázása. A törvény miatt napokon keresztül tartó, erőszakba forduló tüntetések zajlottak a főváros, Tbiliszi utcáin. A populista Grúz Álom vezette Grúzia ezzel rohamos léptekkel távolodik attól a Nyugattól, ahova egyébként törekszik, dicséreteket kap viszont attól az Oroszországtól, amely az ország területének egyötödét megszállva tartja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×