eur:
388.33
usd:
361.95
bux:
69216.52
2024. május 9. csütörtök Gergely

Kóka: nem lehet meghátrálni

A liberális várakozásokhoz képest megtört a reformok lendülete - mondta az SZDSZ elnöke.

Kóka János Egerben, a párt parlamenti frakciójának kihelyezett ülése előtt kijelentette: céljuk, hogy a koalíciós partnerrel összefogva még a nyár előtt felgyorsítsák a folyamatot, és szeptemberre az Országgyűlés elé kerülhessenek a változtatásokhoz szükséges jogszabályok.

A pártelnök hangsúlyozta: az SZDSZ nem konfliktust keres, hanem annak a módját, hogy miként hajthatja végre azt a programot, amelyre az MSZP-vel szerződött.

A gazdasági tárcát is vezető pártelnök értékelése szerint az elmúlt egy év kormányzati munkája sikeres volt, ám a rendszerszintű átalakítások többsége még előttünk van.

Amennyiben meghátrálunk, évekig kerülgethetjük a félbehagyott munka maradványait - szögezte le.

Kóka János úgy vélte, az elmúlt egy év komoly eredményekkel járt a liberális vezetésű tárcáknál, ezért elégedett azok munkájával.

Saját minisztériumának legfontosabb törekvéseként a bürokratikus akadályok elhárítását jelölte meg a vállalkozások útjából.

Kitért arra, hogy az elmúlt egy évben kilenc nagybefektetővel írt alá támogatási szerződést, amelynek nyomán 110 milliárd forintnyi, 5.700 új munkahelyet teremtő beruházás valósult meg.

Címlapról ajánljuk

Budapesten tárgyal a kínai elnök

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×