eur:
388.28
usd:
360.21
bux:
69016.26
2024. május 9. csütörtök Gergely

Az államfő hisz abban, hogy megválasztják jelöltjét

Péntektől Kaltenbach Jenő kisebbségi ombudsman helyettesíti az állampolgári jogok országgyűlési biztosát és helyettesét. Az államfő Majtényi Lászlót jelölte az állampolgári jogok szószólójának, de az eddigi nyilatkozatok alapján személyében nincs teljes egyetértés a pártok között.

A Köztársasági Elnöki Hivatal főosztályvezetője az InfoRádiónak azt mondta: Sólyom László a törvények alapján tette meg jelölését, ez pedig nem ír elő egyeztetést a pártokkal.

Kumin Ferenc hangsúlyozta: mivel független alkotmányos intézmények vezetőiről van szó, az államfőnek a vonatkozó törvényeket kell betartania.

Ezt meg is tette akkor, amikor a kisebbségi jogok biztosának személyéről egyeztetett a kisebbségi szervezetekkel.

Az államfő ugyanakkor azt mondta a pártok képviselőinek, hogy ha kifogást támasztanak a jelöltekkel kapcsolatban, az legyen szakmailag megalapozott.

Sólyom László abból indul ki, hogy jelöltjét megválasztják.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hszi Csin-ping: Kína támogatni fogja Magyarországot, hogy nagyobb szerepet játsszon az EU-ban

Hszi Csin-ping: Kína támogatni fogja Magyarországot, hogy nagyobb szerepet játsszon az EU-ban

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délután fogadta a Kínai Népköztársaság elnökét, Hszi Csin-pinget. A tárgyalások után az előzetes hírek szerint mintegy másfél tucat megállapodást írtak alá, majd sajtónyilatkozatot tett a két vezető. Orbán Viktor felsorolta az ágazatokat, amelyekben megállapodások jöttek létre. Hszi Csin-ping kiemelte: stratégiai partnerséget köt a két ország, amellyel arany útra terelik a kínai–magyar kapcsolatokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.10. péntek, 18:00
Such György a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke
Erdély Csanád a magyar jégkorong-válogatott csapatkapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×