eur:
388.96
usd:
363.6
bux:
68179.86
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Orbán: vizsgálóbizottságot az erőszakoló rendőrök ügyében!

A Fidesz vizsgálóbizottságot kezdeményez az Egymásért Egy-Másért Alapítvány és a fiatal lány megerőszakolásával vádolt rendőrök ügyében - jelentette be Orbán Viktor pártelnök.

Mindkét ügyben a tisztán látás érdekében szükséges a parlamenti bizottság felállítása - közölte a politikus.

Az ellenzéki vezető hangsúlyozta: a fiatal lány megerőszakolásával vádolt rendőrök ügyében ki kell vizsgálni, hogy rendkívüli esetről van-e szó, vagy korábban is történt már ilyen, illetve fel kell tárni, milyen "erők működnek a háttérben".

Hozzátette: fel kell tárni az "eltussolási kísérleteket" és azt, milyen "erők működnek a háttérben".

Orbán Viktor szerint aggasztó a rendőrség mai állapota, ezért rendet kell rakni.

A rendőrség irányítása politikai kérdés, a mostaniak közül akár egy eset is elég lenne a rendőrség vezetőinek távozásához - tette hozzá.

Ma nem hatalomgyakorlás, hanem hatalmaskodás van - jelentette ki a Fidesz elnöke.

Az emberek tanulékonyak: ha azt látják, hogy akinek hatalma van, az hazudhat, lophat, csalhat és becsületszavára bejelentheti, az adócsökkentés kormánya lesz, aztán adót emel, akkor előbb-utóbb más embereknek is eszébe jut, miért kellene betartani a törvényeket, miért ne lehetne azt tenni, ami hatalmában áll. "Fejétől bűzlik a hal" - fogalmazott a pártelnök.

Varjú László szocialista országgyűlési képviselő közölte: az MSZP támogatja a Fidesz kezdeményezését a vizsgálóbizottságok felállítására.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×