eur:
389.54
usd:
364.46
bux:
68219.23
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

ÁNTSZ: ha szükséges, jönnek a rendőrök

Legalább egy hétig tart az Országos Tisztifőorvosi Hivatal hatósági vizsgálata a Margit kórházban elhunyt férfi ügyében - mondta az InfoRádiónak Tasáry Ilona főosztályvezető. Kiemelte, hogy a szolgálat az Egészségbiztosítási Felügyelettől kapott felkérést, és először az írásos betegdokumentációt, illetve az ellátás szakmai színvonalát ellenőrzi, majd a személyes meghallgatások következnek.

Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal hivatalos megkeresést kapott az Egészségbiztosítási Felügyelettől, hogy vizsgálja ki a Margit kórházban elhunyt 70 éves beteg ügyét - mondta az InfoRádiónak Tasáry Ilona.

A Tisztifőorvosi Hivatal főosztályvezetője kifejtette, hogy a vizsgálat ellenőrzi az ellátást, a diagnosztikát, a terápiát, a megfelelő dokumentációt és az ápolást is, majd a személyes meghallgatások következnek. Ha szükséges, akkor a rendőrség is bekapcsolódik a vizsgálatba - tette hozzá.

Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal vizsgálata legkevesebb egy hetet igénybe fog venni - közölte Tasáry Ilona.

Mint arról az InfoRádió beszámolt, Bús Balázs, a III. kerület fideszes polgármestere szerint az egészségügyi átalakítás első fővárosi áldozata a Margit Kórház sebészetén elhunyt 70 éves beteg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×