eur:
389.64
usd:
363.42
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A neheze még csak most jön

Havi 188 ezer forintos térítési díj híre borzolja az önkormányzatok által fenntartott idősotthonokban élők kedélyét. A szaktárca tervei szerint havi negyvenezer forintnál magasabb nyugdíjjal szinte lehetetlen lenne bekerülni.

A HVG azt írja, hogy Szentendrén egy filmgyár terve tartja lázban a zöldeket. Az Európa legkorszerűbb filmgyártó komplexumaként beharangozott stúdiót Szentendre-Izbég egykori legelőjén, a Kis-Kő-hegy alsó lankáin húznák fel. A körzet hosszabb ideje a katonai térképészek gyakorlóterepe, a Bükkös-patakig tartó állami terület ugyanis a honvédség kezelésében van. A környezetvédők hónapok óta ellenzik a beruházást, mert a filmesek által megszerezni kívánt földdarab egy olyan 200 futballpályányi réthez tartozik, amely tavaly december óta európai jelentőségű ökológiai területnek minősül, s mint ilyen, természetvédelmi oltalom alatt áll. Az ügyben valószínűleg az új környezetvédelmi miniszternek kell döntést hoznia.

A Figyelő szerint nagyszabású terjeszkedési terveket sző a varsói tőzsde, az osztrák hétterű konzorcium által irányított magyar piac azonban sem versenyezni, sem együttműködni nem tud vele. A kényszerpályán mozgó hazai tőkepiac nem dönthet saját sorsáról, és a mindenkori kormányok sem segítették eddig. Szalay-Berzeviczy Attila, a Budapesti Értéktőzsde elnöke kirakatakciónak tartja Varsó terveit és úgy véli, hogy a lengyel, a cseh és a magyar parkettnek nem egymás ellen kellene versenyeznie, hanem együtt a nagyokkal szemben. A varsói tőzsde elnöke azonban szó szerint azt mondta a Figyelőnek, hogy "a magyar piac már sehol sem játszik".

A Heti Válaszban az olvasható, hogy havi 188 ezer forintos térítési díj híre borzolja az önkormányzatok által fenntartott idősotthonokban élők kedélyét, pedig a neheze csak azután jön. A szaktárca tervei szerint ugyanis havi negyvenezer forintnál magasabb nyugdíjjal alig lenne esély bekerülni egy nyugdíjasházba. Az egészségügy átalakításához mérhető változások következhetnek a szociális intézményeknél, tömegesen zárhatnak be az idősek napközi otthonai - írja a Heti Válasz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×