eur:
389.39
usd:
361.75
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Majdnem éles mélymentés a metróépítésnél - képekkel

Mélymentési gyakorlatot tartott szerdán a Fővárosi Tűzoltóság a négyes metró Kálvin téri építkezésénél. Hatvan tűzoltó gyakorolhatta be azokat a teendőket, amelyek segítéségével a mélyben rekedt embereket tudják kimenteni.

A tűzoltók évente nagyjából háromszor találkoznak olyan esettel, amikor a mélyből, például egy beomlott gödörből kell kimenteniük valakit - mondta el az InfoRádióban a fővárosi tűzoltók szóvivője. Szerdán azonban hatvanan sajátíthatták el a nem rutinszerű teendőket.

A mélymentésnek megvannak a speciális eszközei, például az a gyorstámasz, amely megakadályozza, hogy a gödör tovább omoljon. Ennek segítségével tudják a tűzoltók garantálni azt, hogy akik le mennek menteni egy veszélyes helyre, azok fel is jönnek onnan - mondta Molnár Péter.

Szerdán a tűzoltók azt "játszották el", hogy a metróépítés közben egy munkás bajba került. A segítők az előzetes felderítést követően lementek a mélybe, a szükséges segédeszközöket magukkal vitték, és kiépítették azt a területet, ahonnan a bajba került ember már kimenthető.

Ehhez egy speciális ágyat használtak, amelynek segítségével kötélbiztosítás mellett emelték ki a sérültet. A valóságban a munkát a készenléti egészségügyi szolgálat munkatársai is segítik, ők részesítik elsősegélyben a sérültet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×