eur:
389.35
usd:
361.2
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Több százezer kóbor kutya országa

Magyarországon mindössze hatezer férőhely van különböző állatmenhelyeken a kóbor kutyák, macskák számára. Ez azt jelenti, hogy a gazdátlan állatok kevesebb, mint tíz százalékának jut hely a menhelyeken.

A menhelyek általában tele vannak, annak ellenére, hogy a kóbor kutyák nagy részét nem tudják befogadni. Egy szentendrei kutyaotthon vezetőjének becslése szerint több százezer kóbor kutya él Magyarországon. A menhelyek azonban mindössze hatezret tudnak egyszerre befogadni, ezért az üzemeltetők mindig szívesen várják azokat, akik magukhoz vennének egy állatot.

Az itt élő állatok nem jelentenek kockázatot azok számára, akik elviszik őket. A kutyák megkapják a szükséges oltásokat, a szukákat pedig ivartalanítják - mondta el az InfoRádióban a Szentendrei Árvácska Állatmenhely vezetője.

A menhelyen élő ebek 70 százalékát kóbor kutyaként fogták be, a többit pedig azért hozták be, mert gazdáik már nem tudják őket ellátni.

Az Árvácska üzemeltetői évente többször nyílt napokat tartanak, így próbálják ösztönözni az embereket arra, hogy magukhoz vegyenek egy-egy kutyát - mondta Sztakó Edit. Május 12-én és 13-án is várják azokat, akik kutyatársra vágynak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×