eur:
385.46
usd:
354.93
bux:
68092.9
2024. május 21. kedd Konstantin

Uj Péter: "Az egész fesztivál egy anakronizmus"

Az Eurovíziós Dalfesztivál több mint 50 éves ideológiája ma már túlhaladott - mondta az InfoRádiónak Uj Péter publicista. Az elődöntőből egyébként továbbjutott a Magyarországot képviselő Rúzsa Magdolna.

"Popipari vagy könnyűzenei piaci jelentősége biztosan nincsen nagyon hosszú évek óta, talán régen politikai jelentősége lehetett"- mondta az InfoRádióban az Eurovíziós Dalfesztiválról az Index.hu főszerkesztője.

Uj Péter hozzátette: világsikert egyetlen győztes előadó sem ért el az 1974-es győztes ABBA kivételével.

A publicista szerint "az egész fesztivál egy anakronizmus", és európai szinten sem jelentős a hatása.

Értelmetlen

Az internet mára teljesen átvette azt a hagyományos lemezpiacot, amely akkor, amikor a tévére kitalált fesztivál elindult, még igazán ki sem alakult: az Eurovízió tehát eszerint két generációs lemaradásban van - közölte Uj Péter.

A közösségi oldalak, például a MySpace megjelenésével - ahová mindenki felteheti az általa készített zenéket - a dalfesztivál megrendezésének már nincs túl sok értelme.

Érdektelen pop

Az eurovíziós műfaj egy sajátos szubkultúrává nőtte ki magát, az ott fellépők produkciói pedig középre húznak, "meglehetősen érdektelen popszerzemények szoktak itt felsorakozni" - mondta Uj Péter.

A publicista hozzáfűzte: a dalfesztivál "megmarad a középszerű popzene egy sajátos seregszemléjének."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Hoffmann Tamás nemzetközi jogász: 1-2 hónapba is telhet, mire döntenek Netanjahuról Hágában

Hoffmann Tamás nemzetközi jogász: 1-2 hónapba is telhet, mire döntenek Netanjahuról Hágában

Több tagú bírói testület, nem pedig az ügyész fog dönteni arról, hogy a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) végül kiad-e elfogatóparancsot Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő ellen. A döntés akár 1-2 hónapig is húzódhat, az eljárás pedig szigorú szabályok szerint zajlik, nem áll meg az antiszemitizmus vádja, melyet Netanjahu fogalmazott meg az ügyben eljáró ügyész ellen – egyebek mellett erről beszélt Hoffmann Tamás nemzetközi jogász, a Budapesti Corvinus Egyetem docense a Portfolio Checklist keddi adásában. Az akadémikust annak kapcsán kérdeztük, hogy az ICC ügyésze, Karim Khan elfogatóparancs kiadását kezdeményezte Netanjahu, Joav Gallant izraeli védelmi miniszter és több Hamász-vezető ellen a gázai háborúban a gyanúja szerint elkövetett nemzetközi jogsértések miatt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×