eur:
389.31
usd:
363.72
bux:
68259.02
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Lehetne, még sincs abortusztabletta

Bár a Szülészeti és Nőgyógyászati Szakmai Kollégium már két éve hozzájárult a használatához, manapság sem lehet hozzáférni Magyarországon az úgynevezett abortusztablettához. Úgy tűnik, egyik forgalmazó vagy gyártó sem vállalja a törzskönyvezéssel és az engedélyeztetéssel járó költségeket.

Európa számos országában használják a tablettát, amely a terhesség első nyolc hetében okoz vetélést. Ehhez két készítményt kell bevenni.

Az első megöli a magzatot, a második, amelyet 48 órával az első után kell bevenni, olyan görcsöket és vérzést okoz, mint amilyennel a spontán vetélés jár.

A folyamat tehát nem jár kevesebb fájdalommal, mint egy abortusz, sőt, előfordulhat - akárcsak egy spontán vetélésnél -, hogy a műszeres segítséggel kell befejezni azt - mondta Szabó István, a szakmai szervezet elnöke.

A kollégium éppen ezért csak a kórházakban engedélyezte a használatát.

Igény azonban lenne rá - véli a nőgyógyászati kollégium elnöke - mivel a terhesség-megszakítások egy része humánusabbá tehető vele.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×