eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A sok gyermek gazdagít

Nem feltétlenül jelent szegénységet Magyarországon a több gyermek vállalása, sőt, egy testvérek között felnövő gyermek élete kifejezetten gazdagabb, mint egyke társáé - állítja a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnökhelyettese.

Morvainé Bajai Zsuzsanna azonban hozzáteszi: az állam sosem tehet úgy a gyermekes családokkal, mintha jótékonykodna velük, amikor egy kétgyermekes család is nettó adóbefizető.

Az elnökhelyettes kifejezetten károsnak tartja, ha a média folyton azt sugallja, hogy a sokgyermekesek elszegényednek.

Közölte: akiknek van munkájuk, azok meg tudják oldani a gyermekek felnevelését, igaz, kevesebb pénzből, mint amennyiből például egy hivatásos szülő neveli a gyermekeket.

Felhívta a figyelmet arra, hogy számos előnyt jelent a nagy család. Az ebben felnövő gyermekek szerinte sokkal életképesebbek.

Nem válnak munkanélkülivé, mert tudják, hogy el kell tartaniuk magukat, és zsebpénzért sem tartják a markukat, hanem úgy tanulnak, hogy ösztöndíjat kapjanak. Mint mondta, a családok nemhogy elszegényednének, inkább gazdagodik az életük, ha sok gyermekkel élnek együtt.

Bár, mint mondta, minden ember legszemélyesebb magánügye, hogy vállal-e gyermeket vagy sem, az állam azonban nem fordíthat hátat a gyermekeket nevelőknek.

Szerinte, aki a születendő gyermekek számának növelését nem tekinti elsődleges prioritásnak, és nem ad hozzá támogatást, az az ország tönkretételén dolgozik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×