eur:
389.6
usd:
361.95
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Kertai: a háziorvosok nem látják a kiutat

A Magyar Orvosi Kamara háziorvosi szekciójának elnöke szerint attól nem javul majd az ellátás színvonala, ha beengedik az üzleti biztosítókat az alapellátásba.

Kertai Aurél az InfoRádióban elmondta: a több-biztosítós rendszer a társadalom többségének nem kedvező, sem a betegek, sem az ellátók helyzete nem javul attól, hogy több biztosító működik az egészségügyben.

Hozzátette: számára nem derül ki, hogy a több-biztosítós rendszerben mennyivel nyújthat többet egy orvos, mint jelenleg.

Mint mondta, egy háziorvosnak területi ellátási kötelezettsége van, azaz bizonyos esetekben akkor is el kell látnia a beteget, ha annak nincs biztosítása.

A koalíciós pártok a hét végén megállapodtak a biztosítási rendszer átalakításának menetrendjéről - közölte az SZDSZ ügyvivője az egyeztetés után.

Horn Gábor elmondta azt is, hogy a szaktárca nyáron készíti elő a szabályozást, amelyről a parlament ősszel dönthet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

A pénzes amerikai családok egyre gyakrabban folyamodnak második állampolgárságért vagy állandó lakhatási engedélyért külföldön. Az igazán tehetősek valóságos „útlevél-portfóliókat” gyűjtenek – egy ügyvédi iroda szerint minderre a potenciális kockázatok késztetik őket. De melyek ezek?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×