eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Vígjátékba illő fordulat a Múzeum utcában

Elvitték a parkolási zóna kezdete táblát a megállni tilos tábla mellől az VIII. kerületi Múzeum utcában, ám az ide tartó autósokat újabb közlekedési abszurditás bosszantja: jelenleg az utca egyik végén sem lehet behajtani.

Az InfoRádió korábban beszámolt arról, hogy egy hónapja értelemzavaró KRESZ-táblákat helyeztek ki a frissen felújított Múzeum utca és a Múzeum körút sarkára.

Az utca elején egy megállni tilos tábla tiltotta a félreállást, amely mögött néhány méterrel a nagy P-betűs, kék tábla hirdette a legális megállási lehetőséget.

A héten a parkolót jelző tábla eltűnt, a rendezés során viszont lekerült a borítás a Múzeum utca másik végén álló egyirányú utca, behajtani tilos tábláról.

Az utcába tartó szabálykövető autósok engedelmesen kerültek egyet, hogy a Múzeum körút felől hajtsanak be a meghatározott haladási iránynak megfelelően, ott viszont kordon állja útjukat. Hogy ezt mikor bontják el, egyelőre nem tudni.

A Múzeum utca érintett, mintegy 100 méteres szakaszának felújítása és díszburkolattal történő ellátása 2006. november eleje óta tart. A kivitelező először december közepére ígérte a 40 napos munka befejezését.


Fotó: Tenczer Gábor

Azóta öt és fél hónap, azaz 165 nap telt el, és az utcában még mindig dolgoznak, pénteken a virágtartó ládákat rögzítették.

A beruházó cég illetékese korábban az időjárásra, az ünnepekre, az anyagszállítás összevisszaságára, a rendőrség Magyar Rádió környéki műveleteire hivatkozva indokolta a csúszást.

A Nemzeti Múzeum másik oldalán a héten felbontották a Bródy Sándor utcát, óriási dugót okozva a környéken. A díszburkolat lerakásának befejezését a beruházó június elejére ígéri.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×